Théâtre Aimé Césaire – Fort de France : 958 fotoli

Fort Royal (1669), care a devenit mai târziu Fort de France (1807), a devenit capitala Martinicii în 1902. Locul a fost ales pentru că era ferit de furtuni și, mai ales, pentru că era ușor de apărat de numeroasele națiuni care îl râvneau. Orașul s-a dezvoltat rapid datorită comerțului și turismului.

Construcția edificiului a început în 1884, dar abia în 1901 a fost inaugurată l’Hôtel de Ville (Primăria) lui Fort de France. Este un frumos exemplu de construcție din Antilia în stil neoclasic, cu o prezență puternică a lemnului și frize zimțate. În 1912, clădirii i s-a adăugat o anexă în care a fost construit un teatru în stil italian. Teatrul își datorează numele lui Aimé Césaire, care a fost primar al orașului (1945-2001), deputat, scriitor și, mai presus de toate, apărător al identității culturale a poporului din Martinica. Cu o acustică excepțională, teatrul a găzduit artiști renumiți, de la Louis Jouvet la Jean-René Lemoine, inclusiv membri ai Comédie Française.

În cadrul acestui proiect, care a fost finalizat în 2013 sub conducerea lui Quinette Gallay, Fininvest International va produce tâmplăria pentru aproximativ o mie de scaune. Aceasta va consta în principal din cotierele și carcasele din lemn produse de centrul de prelucrare. Nu ezitați să ne contactați pentru mai multe informații despre acest proiect.