Teatrul Maurice Novarina – Thonon: 582 de fotolii

Thonon, capitala provinciei Chablais din Ducatul de Savoia, a devenit deosebit de important în secolul al XIV-lea, când a devenit stațiunea de vacanță a ducilor de Savoia, atrași probabil de priveliștea magnifică pe care orașul o oferă asupra lacului Geneva și a zonei înconjurătoare. Thonon s-a aflat apoi sub administrație berneză în secolul al XVII-lea și abia în 1860, în urma unui referendum, Savoia a fost atașată definitiv la Franța.

Thonon-les-Bains este, de asemenea, un oraș al apei. Băile termale sunt renumite pentru tratarea a numeroase afecțiuni. Acesta este motivul pentru care orașul s-a dezvoltat în special în secolul XX în jurul turismului balnear.

Fostă Maison des Arts et Loisirs și redenumit „Espace Maurice Novarina” în onoarea arhitectului și urbanistului născut în Thonon-les-Bains, care a construit acest teatru și multe alte capodopere ale secolului XX în Franța și chiar în străinătate. Multe dintre creațiile sale sunt deja clasificate ca monumente istorice.

Aici vom fi implicați, sub îndrumarea lui Quinette-Gallay, în producția de cutii de scaune pentru acest teatru. Pentru realizarea lor se va folosi lemn de mesteacăn, pentru a asigura o stabilitate durabilă a materialelor. Nu ezitați să ne contactați pentru mai multe informații.