Teatru Manoel la Valette – Malta : 252 de fotolii

Teatrul Manoel își datorează numele Marelui Maestru al Ordinului de Malta, António Manoel de Vilhena, care a finanțat construcția sa în 1731. Acest teatru are reputația de a fi cel mai vechi teatru din Europa încă în folosire. Construcția sa a durat doar zece luni, în stil italian, după modelul Teatrului Palermo din Sicilia. Un loc public pentru înalta societate, Teatro Pubblico a fost folosit pentru evenimentele majore ale insulei, deseori cu cavalerii înșiși jucând pe scenă.

Opera a fost jucată chiar și în timpul ocupației franceze, care a durat doi ani, și chiar și englezii, care abia debarcaseră pe insulă, au fost surprinși de frumusețea clădirii și de calitatea spectacolelor din acea perioadă. Clădirea a fost apoi redenumită „Opéra Reale” (Opera Regală). Însuși regele William al IV-lea al Angliei a vizitat teatrul de mai multe ori în timpul convalescenței sale, unde s-au jucat Lucia de Lammermoor și Elisir d’Amore. În 1873, teatrul a fost redenumit definitiv Teatru Manoel.

Depuis 1925, le théâtre est classé dans la liste du patrimoine mondial de l’humanité.

În 2018, teatrul va fi renovat și vor fi instalați fotolii noi de către Quinette-Gallay pe parter. În cadrul acestui proiect, noi vom fi responsabili de realizarea cotierelor din lemn pentru scaune. Se va folosi placaj de fag multistrat, iar frezarea se va face pe o mașină CNC. Nu ezitați să ne contactați pentru informații suplimentare.