Teatru Bristol Old Vic (Bristol – Anglia) : 500 fotoli

Bristol (în engleza veche: Brycgstow – Orașul podurilor) este un important oraș-port din Anglia, care datează din secolul al XI-lea. Situat pe coasta de est, portul orașului, care a fost mult timp al doilea ca mărime din Anglia, a fost locul preferat pentru plecarea în Lumea Nouă începând cu secolul al XVI-lea. Orașul a cunoscut apoi o mare dezvoltare economică datorită comerțului și industriei în secolele următoare. Celebra companie Roll Royce și-a stabilit aici atelierele aeronautice, de unde a apărut primul avion supersonic civil franco-englez, Concorde.

Bristol se poate mândri cu Teatrul Old Vic, numit inițial Teatrul Regal (Royal Theatre), care este cel mai vechi teatru de limbă engleză din lume și care a rămas în funcțiune de la construcția sa din 1766 și până în prezent. În 1946, în cadrul teatrului a fost înființată o școală de teatru. În 1972, sala Cooper Hall, aflată alături, a fost încorporată în teatrul propriu-zis și folosită ca foaier. Patrimoniu englezesc va face apoi din ansamblul (Daniel Day-Lewis) unul dintre cele mai frumoase teatre din Anglia.

În 2012, vor începe lucrări majore de renovare, care vor crește capacitatea teatrului și vor permite o mai mare flexibilitate în zonele de sală/scenă. În colaborare cu Quinette-Gallay, Fininvest International va produce tâmplăria pentru aproximativ 500 de scaune. Acestea sunt în principal cotiere și spătare din lemn de fag, turnate la cald, tăiate la centrul de prelucrare și apoi lăcuite. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații.

O scurtă vizită