Teatru „Atrium” la Chaville (Franța) 638 de fotolii

Chaville este o comună din regiunea Ile-de-France, situată la vest de Paris. Numele său provine de la Inchadus, episcopul Parisului, care a fondat orașul în secolul al IX-lea și i-a dat numele său, Ichadivilla, pentru convalescența pacienților de la spitalul Hôtel Dieu. Numele a evoluat treptat în Chadivilla și, în cele din urmă, în Chaville.

Orașul a luat amploare atunci când François Michel le Tellier de Louvois, domn de Chaville și Viroflay și ministru de război al lui Ludovic al XIV-lea, a făcut să fie construit un superb castel inspirat de Versailles, cu piscine, fântâni și o pădure care se întindea până în comuna Viroflay.

În 1696, Ludovic al XIV-lea a achiziționat acest pământ pentru fiul său cel mare. Această proprietate magnifică nu a supraviețuit Revoluției Franceze și a fost demolată. Unele dintre pietre au fost folosite pentru a construi Maison Frénin, în prezent primăria orașului.

Situat pe drumul de la Paris la Versailles, Chaville a continuat să se dezvolte de-a lungul anilor prin hanuri și trăsuri trase de cai. Datorită abundenței apei, au fost construite o fabrică de bere și o spălătorie. Până în 1900, o treime din populație era ocupată cu spălarea, uscarea și călcarea hainelor pentru capitală.

Prima linie de tren între Paris și Versailles, care a trecut prin Chaville, a dus la o explozie a turismului de duminică și a atras mulți parizieni în faimoasele sale păduri, restaurante și săli de dans.

În 1994, orașul și-a construit un centru cultural: Atrium, care cuprinde un cinematograf și un teatru cu 638 de locuri. În timpul renovării acestuia în 2012, sub conducerea Quinette-Gallay, compania noastră va furniza cotierele și structurile de spătar pentru fotolii. Nu ezitați să ne contactați pentru informații suplimentare.