Studio 28, Paris – Structura spătarului de 170 de fotolii

Studio 28 este un cinematograf parizian situat în cartierul Montmartre. Inaugurat în 1928, de la care își trage numele Studio (19)28, a fost destinat proiecției de filme de avangardă, cum ar fi primul film chinezesc proiectat în Franța. Loc de întâlnire pentru pictori, poeți și cineaști precum Jean Cocteau, avea un balcon și o capacitate de 400 de locuri la acea vreme.

În 1930, a fost scena unei încăierări care l-a forțat pe proprietar să vândă sala. A fost apoi preluată succesiv de mai mulți proprietari. Dar frații Georges și Edgard Roulleau, electricieni din Poitevin, au fost cei care și-au convins părinții să se mute la Paris pentru a cumpăra cinematograful. În 1950, asistați de Jean Cocteau și Abel Gance, ei au dat o nouă înfățișare unui cinematograf de 212 locuri. Acesta avea să fie nu numai un cinematograf experimental de avangardă, ci și un loc de întâlnire pentru expoziții, concerte de jazz și dezbateri. Studio 28 avea să atingă apogeul în anii care au urmat. Corpurile de iluminat, vizibile și astăzi, au fost proiectate de Jean Cocteau însuși, care a fost ales naș al teatrului. Studio 28 va fi din nou modernizat în 2011, iar capacitatea sa va fi redusă la 17O locuri pentru a permite un confort sporit. Acest cinematograf va fi primul din Franța care va fi echipat cu un proiector digital 4K și un ecran de 13 metri. În 2023, Studio 28 este în continuare independent, în mâinile aceleiași familii și își continuă, sub conducerea lui Alain Roulleau, vocația de cinematograf de cartier, unde se poate lua o băutură sau o masă.

Sub conducerea Quinette-Gallay, vom fi implicați în fabricarea structurilor spătarului. Acestea vor fi prelucrate prin CNC, iar materialul ales va fi placajul de mesteacăn din Ucraina, renumit pentru robustețea și durabilitatea sa. Nu ezitați să ne contactați pentru mai multe informații.