Palais des Congrès de la Palmeraie – Marrakech: 901 locuri

Marrakech – istorie și patrimoniu

Marrakech, Perla Sudului, este un oraș marocan cu o istorie bogată și un patrimoniu cultural unic. Fondat în 1062 de Abu Bakr Ibn Umar, Marrakech a fost capitala mai multor dinastii, printre care Almoravidii, Almohadiții și Saadienii, contribuind la formarea caracterului său unic.

Inima istorică a orașului este medina, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Un labirint de străzi înguste, souk-uri pline de viață și piețe vibrante, medina îi transportă pe vizitatori într-o lume în care meșteșugurile tradiționale marocane au înflorit de secole. Minaretul Koutoubia, emblema orașului, se înalță maiestuos deasupra acoperișurilor, o amintire a arhitecturii almohadice din secolul al XII-lea.

Palais de la Bahia, o altă bijuterie arhitecturală, este o mărturie a măreției din trecut a Marrakech-ului. Construit la sfârșitul secolului al XIX-lea, palatul se mândrește cu grădini luxuriante, curți somptuoase și detalii artistice amețitoare, dezvăluind influența andaluză asupra designului său.

Grădinile Majorelle, un refugiu de pace în inima orașului, reprezintă o altă fațetă a patrimoniului din Marrakech. Achiziționate de pictorul francez Jacques Majorelle în anii 1920, grădinile au fost restaurate de celebrul creator de modă Yves Saint Laurent. Amestecul de plante exotice, bazine de apă și structuri albastru-cobalt creează o oază încântătoare.

Legendarul Palat El Badi, construit la sfârșitul secolului al XVI-lea de către sultanul saadian Ahmed al-Mansur, oferă o perspectivă unică asupra istoriei Marrakech-ului. Deși grădinile sale luxuriante au dispărut în timp, ruinele impunătoare și stucaturile fin cizelate stau mărturie a fostei splendori a palatului.

Marrakech este renumit și pentru piața sa emblematică, Place Jemaa el-Fna. Ziua, această piață este o piață plină de viață, unde comercianții vând mirodenii, covoare și obiecte de artizanat. Noaptea, se transformă într-un spectacol plin de viață, cu muzicieni, dansatori și fermecători de șerpi care creează o atmosferă fermecătoare.

Le Palais des Congrès de la Palmeraie

Palais des Congrès de la Palmeraie din Marrakech se distinge prin eleganța și farmecul său marocan. Amplasat în inima unei oaze de verdeață, acest stabiliment oferă cadrul ideal pentru evenimente corporative, conferințe și congrese.

Amfiteatrul de la Palais des Congrès de la Palmeraie este o piesă centrală excepțională. Proiectat în spiritul modernității, acesta poate găzdui un număr mare de participanți, menținând în același timp o atmosferă intimă. Scaunele ergonomice oferă o vedere liberă asupra unei scene dotate cu cea mai recentă tehnologie audiovizuală, asigurând succesul fiecărei prezentări.

Estetica amfiteatrului îmbină subtil designul contemporan cu elemente tradiționale marocane. Detaliile arhitecturale, precum arabescurile și modelele geometrice, coexistă armonios cu echipamentele ultramoderne. Iluminatul discret creează o atmosferă caldă, propice concentrării și schimbului de idei.

În cadrul acestui proiect, am produs cadrele și cotierele pentru aproximativ 900 de fotolii. Pentru fabricarea lor s-a folosit placaj de mesteacăn din Ucraina și fag masiv. Întregul ansamblu a fost prelucrat în atelierele noastre din România cu ajutorul unor mașini controlate digital.

Vizita sitului Palais des Congrès de la Palmeraie