Ministère des Habous – Sală pentru COP22: 822 de fotolii

În dreptul musulman, habous sunt bunuri pe care proprietarul le face inalienabile (nu pot fi vândute sau donate) în beneficiul unei organizații pioase sau caritabile. Poate fi vorba de bunuri mobile sau imobile, cum ar fi, de exemplu, terenurile agricole, ale căror recolte sunt folosite pentru sprijinirea săracilor.

În Rabat, Maroc, Ministerul Habous și al Afacerilor Islamice a fost creat imediat după independența Marocului. Acesta grupează șapte instituții, de la Consiliul Superior al Ulemașilor, care supraveghează finanțele Habous, până la Universitatea al Quarouyine, situată în Fez, cea mai veche universitate din lume (care datează din 877), încă în funcțiune în prezent. A fost frecventată de marii filosofi ai lumii arabe din acea vreme, precum Averroes și Leon Africanul.

În 2016, Marocul va fi ales pentru a găzdui conferința COP22 privind schimbările climatice. Pentru a fi la inălțimea evenimentului, ministerul va construi săli noi. Sub îndrumarea lui Quinette-Gallay, Fininvest International va furniza cotiere și structurile de spătar pentru fotolii concepute special pentru acest eveniment. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații.