Majlis Oman, Parlamentul Sultanatului de Oman: 360 de fotolii

Majlis, un cuvânt deosebit care înseamnă Parlament și nu orice Parlament, ci Parlamentul Sultanatului Oman. Anterior a fost publicat un articol despre istoria țării și a teatrului său de operă, Royal House Opera.

Parlamentul Sultanatului Oman este bicameral, la fel ca în Anglia: Camera superioară (Majlis al-Dawla) este compusă din 89 de membri numiți de Sultan, iar Camera inferioară (Majlis al-Shura) este aleasă într-un mod democratic. Deși puterile parlamentului sunt limitate, Omanul este considerat de organismele internaționale drept una dintre cele mai democratice țări din Peninsula Arabică. Islamul țării nu este nici șiitic, nici sunnit, ceea ce permite țării să mențină relații excelente cu vecinii săi.

Sultanul Qabοοs Abu Said și-a modernizat țara în mod considerabil, deschizând-o către lumea exterioară, dotând-o cu școli, muzee și chiar cu o operă. Ultimele alegeri au avut loc în 2019. Este unic în regiune faptul că 15 din cei 167 de deputați aleși sunt femei. Vălul nu este obligatoriu, femeile pot conduce mașini și pot face baie în mod liber.

Lucrările la parlamentul Sultanatului Oman, Majlis, vor începe în 2009 și vor fi finalizate patru ani mai târziu. Echipa Quinette-Gallay, cu experiența sa în regiune, va fi aleasă să echipeze sediile celor două camere.

În acest context, Fininvest International va furniza tâmplăria și structurile spătarului pentru peste 360 de fotolii.

Ca materiale vor fi folosite fagul masiv și placajul de fag. Acestea vor fi apoi prelucrate cu mașini CNC pentru a asigura o reproductibilitate perfectă. Pentru structurile șezutului și ale spătarului, este întotdeauna preferabil să se folosească placaj în locul lemnului masiv, care este mai rezistent la oboseală. Acesta poate rezista mai ușor la solicitări mecanice repetate decât lemnul masiv. Pe de altă parte, pentru tâmplăria din jurul marginilor sau al cotierelor, lemnul masiv va da un rezultat mai bun. Nu ezitați să ne contactați pentru mai multe informații.