Les Bouffes Parisiens: renovarea a 400 de fotolii

În 1826, Louis Comte, magicianul și ventrilocul al regelui, a făcut să fie construit Théâtre des Jeunes Élèves în cartierul Choiseul. O lege care interzicea copiilor să joace în teatru a făcut ca acesta să ajungă în mâinile lui Jacques Offenbach, care căuta un teatru pentru spectacolele sale de iarnă după ce cumpărase Théâtre des Bouffes Parisiens, în prezent Théâtre Marigny, pe Champs Elysées, care la acea vreme nu era foarte popular în timpul sezonului ploios din cauza noroiului. A cumpărat contractul de închiriere în 1855 și a redenumit teatrul „Bouffes d’Hiver”, în timp ce Théâtre de Marigny se numea atunci „Bouffes d’Eté”. Offenbach s-a căsătorit cu fiica lui Louis Comte, care i-a încredințat conducerea teatrului. Operele lui Offenbach au asigurat succesul teatrului timp de decenii, în special Orphée aux Enfers, un spectacol criticat, dar care a atras mulțimile.

Câțiva ani mai târziu, teatrul și-a schimbat proprietarii de mai multe ori înainte de a lua în cele din urmă numele de „les Bouffes Parisiens”. De-a lungul anilor, teatrul a găzduit multe nume mari, printre care Delphine Ugalde, care a fost aclamată pentru rolul Euridice din Orphée aux Enfers, Cora Pearl, Maurice Chevalier, Pauline Carton și Jean Gabin. Începând din 1988, teatrul s-a aflat sub conducerea lui Jean-Claude Bryali până în 2007, când s-a bucurat de un succes considerabil, unele dintre cele mai mari vedete de film și teatru din lume călcând pe scena de la Les Bouffes Parisiens. La fel ca și Théâtre de Marigny, Bouffes Parisiens face parte în prezent din Théâtre Parisiens Associés.

În 2023, sala va fi renovată. Sub conducerea Technologistique, Fininvest International va fi aleasă să renoveze brațele. Acestea sunt foarte vechi, probabil fabricate în timpul renovării din 1918, sub conducerea lui Sacha Guitry.

Nu a fost o treabă ușoară, deoarece am descoperit mai mult de cinci straturi de vopsea, probabil ca urmare a renovărilor succesive. Am decapat vopselele acrilice și am șlefuit restul, deoarece vopselele pe bază de apă nu puteau fi îndepărtate chimic. Apoi, după uscare, am procedat la vopsirea și lăcuirea față de o mostră de control furnizată de client.

Toate aceste operațiuni au fost finalizate într-un timp record de doar zece zile. Nu ezitați să ne contactați pentru mai multe informații despre tehnicile noastre de renovare.