Gaity Theatre Insula de Man – 464 fotoli

Înconjurată de Anglia la est și de Irlanda la vest, Insula Man are o istorie foarte specială. Râvnită de vecinii săi, a trecut de la o familie la alta, păstrându-și mereu o anumită autonomie. Se mândrește cu cel mai vechi parlament care funcționează continuu din lume, Tynwald, ale cărui rădăcini datează din secolul al IX-lea. Începând cu secolul al XVIII-lea, poziția insulei a permis o dezvoltare comercială și chiar turistică semnificativă. La sfârșitul secolului al XIX-lea, Douglas, capitala insulei, se putea lăuda cu bijuteria „Gaity Theatre”.

Construit în cel mai pur stil victorian, acest teatru are particularitatea de a avea o mașinărie, pentru acea vreme, ieșită din comun, ceea ce îi oferă regizorului o mulțime de posibilități de a uimi publicul.

În timpul recentei renovări a Teatrului Gaity, Quinette-Gallay va instala peste 460 de fotoli, special concepute pentru acest proiect, pentru a respecta stilul teatrului. Fininvest International va instala tâmplăria, cotiere și structurile spătarului. Renovarea va fi finalizată în 2020. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații.

Vizită a teatrului