Ecole Militaire de Paris: 51 de fotolii

Un proiect mic într-un cadru istoric excepțional: Ecole Militaire, care se află de cealaltă parte a Champ de Mars, vizavi de celebrul Turn Eiffel.

Înființare

În 1748, Războaiele succesiunii austriece s-au încheiat. Deși Franța a fost victorioasă, a suferit multe pierderi din cauza lipsei de pregătire a ofițerilor săi. La instigarea lui Maréchal de Saxe, Ludovic al XV-lea a fondat Școala Militară pentru a pregăti 500 de tineri nobili și nobili. Lucrările au început în 1751 sub conducerea arhitectului regelui, Ange-Jacques Gabriel. În 1756, instituția a primit primii 200 de cadeți, dar abia în 1780, din cauza lipsei de fonduri, lucrările au fost efectiv finalizate odată cu terminarea capelei. Mulți cadeți fuseseră deja instruiți timp de douăzeci de ani, dintre care cel mai faimos a fost Napoleon Bonaparte.

Anii tulburi

Școala nu a supraviețuit morții fondatorului său. În timpul Revoluției, clădirea a fost jefuită și a primit diverse destinații, printre care depozit de muniții, cazarmă: cazarmă imperială și cazarmă a grenadierilor. Pe măsură ce diversele utilizări s-au schimbat, locul a fost extins pentru a căpăta aspectul său actual.

Restaurare

Abia în 1878, o sută de ani mai târziu, clădirea a revenit din nou la destinația sa inițială: Școala Superioară de Război (Ecole Supérieure de Guerre), funcție pe care o îndeplinește și astăzi, la care s-au adăugat și alte cursuri de formare conexe legate de Apărarea Națională.

Școala Militară este formată din mai multe clădiri, inclusiv castelul, Cour d’Honneur și Eglise Saint-Louis. De-a lungul anilor au fost efectuate numeroase renovări pentru a readuce clădirea la splendoarea de odinioară.

Într-una dintre săli vom lucra – sub îndrumarea lui Quinette-Gallay – la componentele din lemn ale fotoliilor, și anume cotierele, șezuturile și spătarele.

Vizitați Ecole Militaire, un sit rar și puțin cunoscut

Nu ezitați să ne contactați pentru informații suplimentare.