CNIT Forest: renovarea a 2.000 de scaune (Paris)

În inima celui mai mare cartier de afaceri din Europa și un punct de reper al La Défense, CNIT, cunoscut și sub numele de CNIT-Forest, complet renovat, și-a deschis porțile în toamna anului trecut. Acesta poate găzdui unul sau două evenimente simultan în peste zece mii de metri pătrați de spațiu, care cuprinde 2 amfiteatre cu 740 și 1175 de locuri, 4 săli de ședințe, 17 săli de conferințe, 2 birouri pentru organizatori și 2 spații multifuncționale cu o suprafață de peste 2000 m2.

Pădurea CNIT se oferă publicului ca o uriașă pădure subterană de copaci digitali care radiază prin mii de LED-uri, a căror lumină și culori pot fi personalizate pentru fiecare tip de eveniment. Ideea a fost aceea de a îmbina natura cu cele mai noi tehnologii, în special datorită utilizării unor materiale nobile precum lemnul.

Am scris deja un articol despre acest proiect, în care am fost implicați în renovarea tâmplăriei a aproximativ 2.000 de fotolii. Ambiția noastră aici este să prezentăm lucrarea finalizată, care va dura mai mult de șase luni în atelier pentru a perfecționa fiecare piesă și a o repune în contextul său original. Cu toate acestea, nu va fi posibil să renovăm aproximativ 20% dintre piese, care erau într-o stare prea proastă pentru renovarea: vor fi reproduse identic.

Vă rugăm să ne contactați pentru informații suplimentare.