Citade das Arte – Rio de Janeiro – 2400 de fotolii

Rio de Janeiro, ainsi baptisé par des explorateurs portugais qui nomme la baie par la rivière (rio) qui s’y jette et ajoute le mois de la découverte. Ainsi la „Rivière de Janvier” deviendra Rio de Janeiro.

Ridicată între mare și munți, „Citade das Arte” este cea mai mare sală din America Latină. A fost proiectată de arhitectul Christian de Portzamparc, care a proiectat și Conservatorul din Shanghai. Arhitectura sa avangardistă se pretează bine la amplasarea sa în Barra da Tijuca, un cartier recent construit în zona de sud-vest a orașului Rio de Janeiro.

Arhitectul său va scrie pentru această sală: „Clădirea este un mic oraș supraînălțat format în jurul unei terase înalte de zece metri, plutind deasupra unui parc public, o grădină tropicală cu apă proiectată de Fernando Chacel. Această terasă este un spațiu public, un loc de întâlnire care dă acces la toate facilitățile, de unde se poate simți din nou în marele peisaj al Rio, văzând marea, lacurile, linia de dans a muntelui. Acolo, Cidade das Artes reunește o mare varietate de locuri: o sală de concerte, unică în lume, deoarece se poate transforma în operă și teatru, o sală de muzică de cameră și de muzică populară, cinematografe, săli de dans…”. El va mai scrie: „Cidade das Artes arată ca o casă mare, o mare verandă deasupra orașului – un tribut adus unui arhetip al arhitecturii braziliene”.

Proiectul va găzdui Orchestra Simfonică Braziliană și va rămâne un simbol al muzicii pentru întreaga Americă Latină.

Sub conducerea lui Quinette-Gallay, vom fi implicați în producția cutiilor și a structurilor de spătare pentru cele aproximativ 2.400 de scaune care vor fi instalate pe șantier, care vor fi realizate din placaj de fag din România. Structurile spătarului vor fi îndoite la cald și apoi prelucrate CNC pe trei axe înainte de a fi îmbrăcate și expediate. Vă rugăm să ne contactați pentru informații suplimentare.