Centrul Cultural Sheikh Jaber Al-Ahmad – 2.285 fotoli

Ridicându-se ca niște pietre dintr-o altă lume, diferitele părți ale Centrului Cultural Sheikh Jaber Al Ahmad nu pot să nu impresioneze vizitatorul. Se mai numește și Kuwait Opera House, dar este mult mai mult decât atât: este un centru multidisciplinar cu săli de concerte, cinematograf și un minunat parc de sunet și lumină. Acesta are o suprafață totală de peste 214.000 m2 și o capacitate de 5.700 de locuri. Stilul este inspirat din tradiția arhitecturală islamică, folosind modele bidimensionale care sunt transformate în spații tridimensionale într-o formă geometrică complexă. Este numit după șeicul Jaber Al Amad, care a fost al 11-lea șeic al Kuweitului și primul șef de stat după independență.

Sub conducerea lui Quinette-Gallay, Fininvest va participa la fabricarea tâmplăriei pentru unele dintre fotoli care vor fi instalați în Centrul Cultural Jaber Al Ahmad. Videoclipul de mai jos permite o mică vizită în interiorul sălii de concerte.

Vizită la sala de concerte a Centrului Cultural Sheikh Jaber Al-Ahmad

Tâmplăria a peste două mii de scaune este realizată de Fininvest International. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații despre acest proiect. Încheiem prin prezentarea magnificului spectacol de sunet și lumină în grădina Centrului Cultural.

Spectacol de sunet și lumină la Koweit-City