Castel de Burnazel, , Franța: 143 de fotolii

Situat la 30 km de Rodez (sud-vest a Franței), Castelul din Bournazel a fost construit de Jean de Buisson (sau de Boysson). Descendent al unei familii nobilare din Toulouse, tovarăș de arme al lui François I și rănit în timpul războaielor din Italia, a decis, la întoarcere, să se retragă la Bournazel și a făcut să fie construit acolo un castel în 1542 în stil renascentist italian. De-a lungul secolelor, familia a efectuat renovări succesive până în timpul Revoluției Franceze, când castelul a fost jefuit și parțial incendiat, iar apoi abandonat. A trecut apoi prin mai mulți proprietari care au încercat în zadar să o reabiliteze, iar în 1949 a devenit chiar o cămină de bătrani.

Dar în 2007, noii proprietari, Martine și Gérard Harlin, au întreprins reconstrucția și renovarea completă a clădirii: o provocare enormă, deoarece clădirea își pierduse suflul de-a lungul anilor. Dar nimic nu a putut opri ambiția noilor proprietari. Acesta va fi cel mai mare proiect privat de restaurare din Franța. Fiecare piatră va fi identificată și readusă la starea sa originală, fiecare piesă de lemn va fi renovată, geamurile ferestrelor vor fi realizate din sticlă suflată, așa cum erau în secolul al XVI-lea, iar mobilierul de epocă va decora fiecare cameră. Lucrările vor dura zece ani…

Compagnons du Tour de France vor fi la lucru, în timp ce cele mai recente tehnologii de modelare și imagistică tridimensională vor permite ca fiecare piatră să fie amplasată în întregime. Rezultatul: Marele Trofeu Dassault History and Heritage 2021 pentru restaurare este acordat Château de Bournazel și proprietarilor săi.

Castel de Bournazel

Însoțită de echipele Quinette-Gallay, Fininvest International este mândră că a participat, chiar dacă modest, la acest proiect gigantic, realizând tâmplăria și structurile de spătar ale fotolilor din sala de spectacole a castelului. Vă rugăm să ne contactați pentru informații suplimentare.