Campbeltown Picture House (Scoția) : 184 de fotolii

Campbeltown, una dintre capitale a Whisky

Campbeltown, bijuteria din peninsulei Kintyre, are o istorie remarcabilă. Și-a început viața ca un modest sat de pescari în secolul al XIV-lea și a evoluat într-un splendid oraș al whisky-ului în secolul al XVII-lea. Distilarea acestui nectar auriu l-a dus pe culmea faimei. În secolul al XVIII-lea a cunoscut o ascensiune intelectuală și culturală, făurindu-și o identitate ca un focar de erudiție și creativitate.

Secolul al XIX-lea a fost marcat de dezvoltarea industrială, dar și de greutăți, cum ar fi epidemia de filoxeră. Astăzi, Campbeltown își continuă moștenirea, producând whisky-uri excepționale și cultivând un patrimoniu cultural neprețuit. Rămâne un oraș care îmbină istoria cu viitorul, o comoară scoțiană atemporală.

Campbeltown Picture House: un vestigiu orbitor

Proiectat de Albert Gardner, un student de arhitectură de la Școala de Artă din Glasgow, cinematograful din oraș a fost inaugurat în 1913. Acesta era format dintr-un parter și un balcon și a funcționat aproape continuu până în prezent. Ca atare, este cel mai vechi cinematograf din Scoția care mai funcționează în prezent.

Campbeltown Picture House, un reper arhitectural și cultural de o grație atemporală, se află maiestuos în țesutul urban din Campbeltown, Scoția. Această minune a arhitecturii Art Deco rămâne o bijuterie atemporală a cinematografiei, un far cultural care a luminat viețile a generații de rezidenți și vizitatori deopotrivă.

Campbeltown Picture House este un tribut vibrant adus epocii de aur a cinematografiei, o perioadă în care filmul era o experiență aproape sacră, când emoția de a vedea imagini în mișcare pe un ecran mare era o sursă de fascinație incomensurabilă. Eleganța sa arhitecturală, ornamentele delicate și interioarele somptuoase îi transportă pe vizitatori într-o epocă trecută, epoca de aur a cinematografiei.

Acest cinematograf istoric, proiectat cu o atenție meticuloasă la detalii, poate găzdui publicul într-un cadru opulent, cu scaune de catifea roșie și iluminat discret. Acesta oferă o experiență cinematografică care transcende simpla vizionare a unui film pentru a deveni o adevărată sărbătoare artistică.

De-a lungul deceniilor, Campbeltown Picture House a evoluat, dar și-a păstrat caracterul distinctiv și farmecul său atemporal. A rămas fidelă misiunii sale inițiale de a încânta publicul cu puterea cinematografiei, adaptându-se în același timp la progresele tehnologice pentru a oferi o calitate excepțională a proiecției și a sunetului.

Recenta renovare a acestei minuni istorice i-a redat splendoarea originală, adăugând în același timp facilități moderne care îndeplinesc standardele actuale de excelență cinematografică. Cu toate acestea, sufletul, esența și rolul său de gardian al patrimoniului cinematografic rămân intacte.

Campbeltown Picture House, mult mai mult decât un cinematograf, este un sanctuar cultural care forjează amintiri de neuitat și întruchipează patrimoniul cinematografic din Campbeltown. Rămâne un far artistic care continuă să lumineze viețile celor care au privilegiul de a intra, oferind o experiență cinematografică de o grație eternă.

Intervenția noastră

Alături de Quinette-Gallay, vom lucra la prelucrarea lemnului fotoliului, în special la cutiile de brațe și la structurile spătarului. Acestea sunt cutii pentru „Fotolii Club”, realizate din fag și MDF.